Waarom S.R.N.A.

Waarom SRNA ? Onze watersportclub biedt aan de Schelde en op het Galgenweel tal van mogelijkheden voor de actieve watersporter. Sleutel met plezier aan je boot op de terreinen aan de Schelde. Zowel overdekt als in openlucht kan je jacht van winterberging genieten. Heb je hulp nodig bij een of ander werkje ? Je kan terecht in ons Atelier NORD voor aangepast advies en bijstand. Nadien kan je tijdens de clubavonden in onze bar gezellig bijpraten met gelijkgestemden. Niet alleen jachten staan in de kijker, ook kano’s, zwaardboten en wingfoilsurfers vinden hun gading in onze familiale club waar de gezelligheid gepaard gaat met het sportieve gebeuren. Heb je zin om je eigen kano te bouwen, je eigen zwaardboot te bouwen? Dat kan. Tijdens de weekends kan je met een aantal leden gaan kanovaren op beken en rivieren in België. Er worden familiedagen georganiseerd en uitstapjes. Dus ook voor de minder sportieve leden onder ons is er iets te doen. Kortom we zijn een kleine, gezellige en familiale no-nonsense club waar het goed vertoeven is.

Lid worden

SRNA Galgenweel
    • Als steunend lid bent hebt Uzelf geen boot bij de SRNA, maar wil U de club gewoon steunen. U kan deelnemen aan de activiteiten van de club, waaronder de clubavonden, de happy hour in onze clubbar en andere activiteiten en festiviteiten, georganiseerd door de vereniging.
    • Als actief lid heeft u een boot of yacht en bent u verzekerd bij WWSV. Inwonende familieleden kunnen lid worden aan een gunstig tarief en een WWSV sportverzekering afsluiten.
    • Hierboven vindt u naast het intern reglement ook het formulier “aanvraag lidmaatschap”

 

Scheldeterrein

Loods

Zowel winterberging als zomerberging zijn mogelijk.
In het atelier NORD kan u terecht voor hulp bij restauratie en/of herstellingen van allerlei aard.


Bespreek de mogelijkheden met de terreinverantwoordelijke, volg de procedure hieronder.

Procedure om uit het water te komen:

Galgenweel

We beschikken over 2 loodsen op het terrein van Vezega aan het Galgenweel.
In beide loodsen is er plaats voor berging van zwaardboten, surflanken of wingfoils.
Praat met Koen Fontaine over de mogelijkheden;
Zelfs zwaardboten op trailer kunnen bij betaling van een meerprijs een plaatsje krijgen.
Beide loodsen beschikken over nieuwe rekken die het gebruik van de eigen zeilkar mogelijk maken;

Zeilschool

20200529_095940

SRNA Galgenweel is op zoek naar zeilmonitoren en assistent zeilmonitoren

 

Watersport en activiteiten

Video afspelen over Zeilsessies SRNA najaar 2020

Er is voor ieder wat wils. Bijna elk weekend zijn er uitstappen met kano’s en kayaks. Wil je zelf een zwaardboot bouwen/restaureren of dacht je meer een eigen kano te maken. Neem contact met Jan Vanherck en bekijk samen met hem de mogelijkheden. 

Verzekeringen

Ter verdediging van de belangen van de watersporter zijn wij aangesloten bij de federatie Wind & Watersport Vlaanderen kortweg WWSV. WWSV heeft als voornaamste taak de zeil- en surfsport te ondersteunen. Alle aangesloten sportclubs en hun leden genieten bescherming via de sportverzekering ARENA. Via uw lidmaatschap SRNA bent u dan ook automatisch verzekerd tegen ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.

Respect

SRNA is een familiale club met nadruk op het recreatief beoefenen van de watersport.
We vinden het belangrijk dat elke sporter zich welkom en aanvaard voelt binnen onze club en met plezier en op zijn/haar niveau kan watersporten.
Watersport is van oudsher een gentlemen sport. Zich gedragen als een heer/dame is een basisbeginsel van onze vereniging. Elke uiting van agressie, pesten, homofobie,
discriminatie, racisme, ongewenst seksueel gedrag, kortom elke vorm van grensoverschrijdend gedrag, zal niet getolereerd worden en kan leiden tot schorsing of uitsluiting uit de vereniging.