EvenementenPopulaire berichten
Premium Ropes schiemannen
  • 13 november van 18.00h tot 21.00h

SRNA organiseert , samen met Premium Ropes uit Nederland, een avondje touwsplitsen.

UPDATE: 07/11/2019
Alle inschrijvingen zijn binnen. 

Velen onder u kennen waarschijnlijk het boekje SCHIEMANSWERK van W.P. Coolhaas  van 1983.
Een handleiding voor de amateur, voor de watersportliefhebber, de padvinder, de vakman. In dit boekje worden vele splitsen uitgelegd en uitgetekend.

Ondertussen is het touwwerk op een zeilboot of motorsailer gemoderniseerd. Nieuwe materialen als dyneema doen hun intrede. Het maken van een oogsplits in deze nieuwe materialen en samenstellingen vereist een aparte aanpak, materiaal en vaardigheden.

SRNA wil samen met Premium Ropes u de mogelijkheid bieden om uw touwwerk op uw boot of dinghy professioneel te verzorgen.

Ben je het knopen van je lijnen zat en wil je leren splitsen? Dan is dit je kans.

Wij verzorgen tijdens de winter een complete ‘Workshop splitsen van moderne lijnen’. De workshop start met een korte inleiding over de diverse kunststoffen en constructies die worden gebruikt voor de productie van lijnen. Ook wordt uitgelegd welke lijn je het beste voor een specifieke toepassing kan gebruiken.

Maar deze training gaat vooral over ‘zelf aan de slag zijn’. Je leert in ongeveer drie uur splitsen met lijnen die bestaan uit Dyneema® vezels, splitsen met polyester lijnen en hoe je loops en softshackles maakt. Ook wordt aan de hand van veel praktische voorbeelden getoond hoe je dit op je eigen schip kan toepassen. Het doel is dat je na deze workshop beter begrijpt welk materiaal te kiezen voor lijnen aan boord én zelf de geoefende splitsen kan toepassen. Met de opgedane basiskennis zal je in staat zijn om zelf je boot te gaan optimaliseren. Of je nou een toerzeiler bent of een professioneel wedstrijdzeiler.

Na afloop is er gelegenheid specifieke vragen te stellen en kun je ook de benodigde splitsspullen aanschaffen. Alle materialen en gereedschappen die nodig zijn worden verzorgd door De Lijnenspecialist.
Hiervoor vragen wij een kleine, kostendekkende, eigen bijdrage van € 30,00 per deelnemer.

Alvast thuis oefenen? Bekijk onze instructiefilms.

Van zodra we 20 inschrijvingen hebben, kan Premium Ropes de opleiding laten doorgaan.
Reserveren kan via het formulier hieronder. 

Prijs: 30 Euro per deelnemer, lesmateriaal inbegrepen

De opleiding gaat door woensdag 13/11 om 18.00h in het clubgebouw van SRNA op het Galgenweel.
Beatrijslaan 92
2050 Antwerpen

Met sportieve groeten
Events SRNA

Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.